CONCURS DE MICRORELATS AMB MOTIU DEL DIA INTERNACIONAL DE LA DONA TREBALLADORA.


Aquests són els treballs premiats:

1er premi - "Dona, ni més ni menys", de Margalida Triay.

L’imperiós anhel per aconseguir els seus objectius l’impulsà a superar la trava de la pobresa. I, amb vint-i-un anys, obtenia els titols de Comare i Practicant per la Universitat de València. Aquests i les seves qualitats humanes la feien una professional idònea.

Durant dues dècades les amoroses mans de ma mare conhortaren a més de mil infants sortint del confortable úter matern.

Els seus companys de treball (ginecòleg i analista) l’admiraren, respectaren i acolliren com a igual.

Generosa i infatigable treballadora, serà sempre recordada pels qui la conegueren com una gran dona, ni més ni menys.

2on premi - "Els marges esbaldregats", de Maria Antònia Far Pons.

“[...] Va arribar de treballar cap al tard. Es va llevar les feixugues botes, va beure un glop de conyac i es va seure al balancí per mirar el futbol”. Quan la professora els va dir que la història estava protagonitzada per una dona, na Taguilta va quedar de pedra. De seguida, la seva ment va reviure les llargues passejades per la muntanya acompanyada del seu padrí. Quedava embadalida contemplant la simbiosi harmònica entre les mil·lenàries oliveres i les estoiques marjades. Sempre havia volgut ser margera i ara tenia la certesa absoluta que faria realitat aquest anhel.

3er premi - "Filla meva, que ho erem d'ignorants", de Joana Maria Coll Sampol.

I després de tota una vida de seguir els dictats de la ignorància imposada en virtut de la moral i la decència, a la fi va entendre quina era la seva missió en aquesta vida... transmetre a les seves filles i netes la diferencia entre la intel·ligència i el coneixement. Estudieu filles meves …. I quan va tenir la certesa d’haver transmès el missatge, es va acomiadar com havia viscut, discretament i amb la serenitat de qui ha complert la seva missió, i així va seguir el seu camí en la evolució cap als misteris de l’eternitat... Gràcies Mare..............

Enhorabona a les tres premiades!
Bookmark and Share