ACTE DE DONACIÓ DE L'ARXIU FAMILIAR DE D. JAUME SOLIVELLAS VIDAL A L'AJUNTAMENT DE SELVA.
Avui matí s'ha celebrat a la Sala de Plens de l'Ajuntament l'acte de signatura de la donació de l'Arxiu Familiar de D. Jaume Solivellas Vidal a l'Ajuntament de Selva.

Aquest arxiu procedeix de la família Jaume Solivellas Vidal, que a finals del segle XIX i principis del XX participà a la vida social, política i agrària de Selva. Fou misser, batle, jutge de pau i diputat, membre del partit lliberal. L'arxiu consta de nou caixes en la que es troba nombrosa documentació d'escriptures, escrits d'activitats social, política i judicial, informació d'activitat agrària, notes de premsa de l'època entre d'altres documents.

L'acte d'entrega la duta a terme D. Francesc Jaume de S'Arbossar, espòs de Dª Maria de la Concepció Amer Solivellas neta de D. Jaume Solivellas Vidal. D. Francesc Jaume de S'Arbossar ha ordenat i classificat tota la documentació entregada a l'ajuntament, precedida d'una encomiable tasca d'ordenació i estudi, havent elaborat l'índex que acompanya a tota la documentació. El donant, D. Francesc Jaume de S'Arbossar, ha fet l'acte de donació a l'ajuntament perquè l'arxiu familiar de D. Jaume Solivellas Vidal, sigui incorporat i formi part de l'arxiu històric de Selva, així com sigui posat a disposició dels investigadors per la recerca i estudi de la història de Selva.

Recordar que en aquest punt, l'ajuntament de Selva acaba de convocar el Premi d'Investigació Jaume Lladó i Ferragut, dotat de 1.500,00 € el primer premi i la publicació de l'obra guanyadora. Els treballs de recerca es poden presentar fins dia 29 de juny de 2017.
Bookmark and Share